ElérhetõségeinkProgramjaink bemutatásaVissza a Nimfea fõoldaláraAz egyesület bemutatásaNévadónk, Herman Ottó

Közép-Tiszavidék Tisza-szakaszainak megtisztítása
a tájsebeket jelentő illegális hulladékoktól

   A Herman Ottó Természetvédő Kör munkatársai pályázatot készítettek a Vidékfejlesztési Minisztérium "Közép-Tiszavidék Tisza-szakaszainak megtisztítása a tájsebeket jelentő illegális hulladékoktól” program keretében, hogy helyi szinten megpróbáljanak tenni valamit azért, hogy a Tisza menti területek megszabaduljanak a felhalmozott szeméttől.
  Örömmel vettük tudomásul, hogy az önkormányzatok a közmunkaprogram keretében folyamatosan tisztítják meg a falvak, városok környezetét is, ennek ellenére folyamatos problémaként van jelen az illegális hulladéklerakás. Sokszor, sokan kísérleteztek már a lerakók felszámolásával, de sajnos a tapasztalat azt mutatja, hogy ezek újból és újból keletkeznek, és amint valahol megjelenik a kirakott szemét, az duzzadni fog és hatalmas tájsebeket hoz létre a tájon.
  A pályázat keretében kezelni szeretnénk lehetőségeinkhez mérten ezt a problémát, így több irányból is megpróbálunk a problémához közelíteni.


2013.10.31.

Befejeződött a Vidékfejlesztési Minisztérium által támogatott, Közép-Tiszavidék Tisza-szakaszainak megtisztítása a tájsebeket jelentő illegális hulladékoktól pályázat

Mint már hírt adtunk 2012-ben, társszervezetünk a Herman Ottó Természetvédő Kör támogatást nyert a Vidékfejlesztési Minisztérium pályázatán 5 Tisza-menti település (Törökszentmiklós, Tiszapüspöki, Csataszög, Kőtelek és Nagykörű) illegális hulladéklerakóinak felderítésére, felszámolására valamint az itt élők szemléletformálására. A civil szervezet munkatársai 2012 elejétől kezdve munkálkodtak ezen a feladaton, aminek eredményeképp a települések iskoláit több alkalommal meglátogatták és a gyerekeknek ismeretterjesztő előadást tartottak az illegális hulladéklerakók veszélyeiről, valamint a hulladékok keletkezéséről és ennek problémájáról.

 

Bővebben >>

2012.11.26.

"Közép-Tiszavidék Tisza-szakaszainak megtisztítása a tájsebeket jelentő illegális hulladékoktól” pályázat

Napjaink egyre nagyobb problémája hazánkban is keletkező lakossági és ipari hulladék kezelése, ártalmatlanítása, elhelyezése. A régi szép időkben ez a probléma fel sem merült, hiszen mindent, ami hulladékká vált újrahasznosítottak, felhasználtak. Később elindult a fogyasztói társadalom nagyszerű találmánya, az eldobható csomagolás, az újrahasználhatatlan eszközök, és ezzel folyamatosan nőtt a probléma egészen addig, míg egyre többen fel nem ismerték, hogy a helyzet hamarosan tarthatatlanná válik.
Ez az egész társadalomra nehezedő probléma ma már minden színtéren jelentkezik, veszélyezteti vízbázisunkat, kedvezőtlen humán egészségügyi-vonatkozásai vannak, tönkreteszi tájainkat. A sokrétű probléma egyik feltűnő jelensége a lakossági és néha ipari hulladékok illegális elhelyezése.

Bővebben >>

- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -